6 beste zwembrillen Test van 2022

Laatste update: 27.05.22

 

Beste zwembrillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Start je binnenkort met de eerste zwemlessen of heb je reeds heel wat ervaring en staan er enkele belangrijke trainingen en wedstrijden gepland? Dan is een kwalitatieve uitrusting vaak al de helft van een goede voorbereiding. Naast de ideale zwem-outfit is ook een degelijke zwembril niet helemaal onmisbaar. Aangezien er best wel wat keuze voorhanden is, zetten we graag enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Speedo Futura Biofuse Flex Goggle zwembril die – vanwege zijn unisex karakter – zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. Daartegenover staat de Arena Cobra Ultra Swipe die dan weer meteen in het oog springt vanwege zijn prachtige goud-koperen design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste zwembrillen (Reviews) van 2022

 

De beste zwembril is niet noodzakelijkerwijs ook de duurste uit het rijtje. Zo zijn er heel wat leuke aanbiedingen en/ of goedkope zwembrillen te vinden die de moeite waard zijn. Zo biedt het brede gamma onder meer zwembrillen op sterkte, zwembrillen voor triathlons en zwembrillen voor dames, heren of kinderen. Wij selecteerden 6 toppers inclusief het advies uit de bijbehorende reviews. Neem even een kijkje en bepaal of jij naar huis gaat met het populairste en beste merk dan wel de voorkeur geeft aan een zwembril met de laagste prijs.

 

Speedo zwembril

 

1. Speedo Futura Biofuse Flex Goggle Zwembril Unisex – One Size

 

Met Futura Biofuse Flexiseal – jou aangeboden door het bekende en populaire merk “Speedo” – kies je voor een unisex zwembril afgewerkt in een prachtige zwarte kleur. Mag het best wel wat opvallender? Geen nood want deze Speedo zwembril wordt nog in tal van andere kleurtjes en designs aangeboden gaande van pink-smoke tot rood en turquoise. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden.

Verder staat de Speedo zwembril bekend omwille van zijn duurzaamheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid mede bekomen dankzij de gebruikte materialen gaande van siliconen tot kunststof. Rondom de ogen werd de bril afgewerkt met een flexibele afdichting waardoor het geheel comfortabel aanvoelt zonder daarbij water binnen te laten of te beslaan.

Een blik op de online reviews lijkt deze bevindingen alleen maar te staven. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd van de kwaliteit en raden deze Speedo zwembril zonder twijfelen aan, wat resulteert in een mooie score van 4,6 sterren. Slechts een kleine minderheid twijfelt en vindt onder meer dat de neusbrug moeilijk aan te passen is.

 

Voordelen: 

Design: hoewel de Speedo zwembril gekenmerkt wordt door een prachtig zwart design, kun je hem nog in tal van andere kleuren bekomen.

Gewicht: met een gewicht van amper 159 gram, weegt deze zwembril relatief weinig wat dan weer bijdraagt aan het comfort.

Materiaal: bij de productie van de zwembril werd een beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof en siliconen.

 

Nadelen:

Neusbrug: volgens één koper zou het behoorlijk moeilijk zijn om de neusbrug van de zwembril aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Arena zwembril

 

2. Arena Cobra Ultra Swipe Zwembril – Afmeting: 18,5 x 7,2 x 5,3 cm

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan loont het misschien de moeite om deze unieke Arena zwembril eens even onder de loep te nemen? De zwembril wordt gekenmerkt door een maximale one size afmeting van 18,5 x 7,2 x 5,3 cm en springt daarbij meteen in het oog vanwege zijn opvallende goud-koperen design.

Qua materiaalkeuze heeft men zich bij de Arena Cobra Ultra Swipe zwembril vooral gericht op duurzaamheid, gebruiksgemak en kwaliteit wat tot uiting komt in materialen zoals silicone, polycarbonaat en Japanese TPE (rubber). Het geheel wordt verder aangevuld met een stel harde gespiegelde lenzen, een verstelbare neusbrug, een dual hoofdband met een smalle pasvorm én een anti-fog coating.

Hoewel het prijskaartje een pak hoger ligt dan gemiddeld, is deze zeker wel te rechtvaardigen. We zien dat klanten de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid weten te waarderen wat resulteert in een mooie eindscore van 5 op 5 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: de Arena Cobra Ultra Swipe zwembril wordt gekenmerkt door een one size formaat avn 18,5 x 7,2 x 5,3 cm.

Materiaal: de harde gespiegelde lenzen werden vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat terwijl de dubbele hoofdband uit silicone bestaat en de seal uit Japanese TPE; een soort rubber.

Anti-fog: de lenzen zijn uitgerust met een anti-fog bescherming die gemakkelijk te reactiveren is door even met je vingers kort over de lens heen te wrijven.

Neusbrug: in tegenstelling tot het vorige product, is hier de neusbrug wel degelijk verstelbaar.

 

Nadelen:

Geen opberghoes: indien er een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan vindt de koper het best wel wat jammer dat er geen opberghoesje werd meegeleverd. 

Prijskaartje: de hoge prijs maakt de zwembril net iets minder toegankelijk bij het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril dames

 

3. Zoggs Fusion Air Goggles – Materiaal lens: Polycarbonaat // Zoggs

 

De Zoggs Fusion Air zwembril – jou aangeboden door het gelijknamige merk Zoggs en geleverd door Water Addicts – valt meteen op vanwege zijn unieke roze design wat van hem een echte dames zwembril maakt. Maar uiteraard kan hij – mede dankzij zijn medium formaat – door eender wie gedragen worden ongeacht het geslacht.

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Zoggs zwembril biedt eveneens garantie op comfort, kwaliteit en gebruiksgemak. Zo werden de relatief harde lenzen uit duurzaam polycarbonaat gemaakt terwijl de hoofdband én de afdichting rondom de ogen uit zachte siliconen bestaat. Dit in combinatie met het lichte gewicht van amper 63 gram, zorgt voor een aangename zwembril.

Het lijstje wordt verder aangevuld met een geïntegreerde anticondens- én bijbehorende uv-bescherming alsook bescherming tegen eventueel gereflecteerd licht. En dit alles tegen een mooi prijskaartje waardoor ook deze Zoggs zwembril op de maximale score van 5 sterren kan rekenen.

 

Voordelen: 

Doelgroep: hoewel het roze design misschien eerder vrouwen zal aantrekken, kan deze Zoggs Fusion Air zwembril even goed door mannen worden gedragen.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit een combinatie van polycarbonaat en zachte silicone.

Afdichting: je geniet een gedempte afdichting dankzij de met siliconen afgewerkte rand, wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Gebruiksvriendelijk: de polycarbonaat lenzen blijken uitgerust met een geïntegreerde anticondens coating en bieden bescherming tegen uv- én gereflecteerd licht.

 

Nadelen:

Niet spiegelend: in tegenstelling tot het vorige product, zijn de lenzen van deze zwembril niet spiegelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril kind

 

4. Waimea Zwembril – Junior – 79 g // Anticondens + uv protectie 

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je zoontje of dochtertje? Dan lijkt deze Waimea zwembril misschien wel wat voor jou. Deze zwembril voor kinderen is beschikbaar in een prachtige kobalt blauwe of opvallende roze kleur waardoor hij als unisex kan worden beschouwd. Daarbij zorgen de bijpassende neusbrug én de verstelbare hoofdband alvast voor een ideale pasvorm en dito gebruiksgemak.

Maar dat is natuurlijk niet alles want daarnaast blijkt deze zwembril – overigens vervaardigd uit een duurzame combinatie van polycarbonaat en siliconen – ook bijzonder kwalitatief en degelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, werden de lenzen eveneens voorzien van een anticondens coating en bijbehorende uv protectie.

Niet te verwonderen dus dat deze Waimea zwembril met licht getinte lenzen een mooie score van 4,2 sterren in de wacht wist te slepen. Slechts een kleine minderheid is van mening dat de kwaliteit beter had gekund en de materialen vrij kwetsbaar zijn.

 

Voordelen: 

Design: deze Waimea zwembril is te verkrijgen in een prachtige kobalt blauwe kleur of opvallend roze design.

Gebruiksvriendelijk: de licht getinte lenzen werden niet alleen uitgerust met een anticondens maar tevens ook met uv protectie.

Comfort: de aanwezige neusbrug en de verstelbare hoofdband dragen alvast bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Materiaal: de lenzen werden uit duurzaam en hard polycarbonaat vervaardigd terwijl de hoofdband en afdichting uit siliconen bestaat.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat de zwembril vrij snel stuk gaat en bijgevolg niet koopwaardig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril heren

 

5. Aqua Sphere Eagle – Zwembril – Clear Lens – Transparant 

 

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,3 sterren en heel wat overwegend positieve reacties van diverse gebruikers, lijkt deze Aqua Sphere Eagle zwembril alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen. Hoewel deze zwembril in eerste instantie voornamelijk voor heren bedoeld is, zou hij evengoed door vrouwen kunnen gedragen worden. Let wel; experts raden aan om de zwembril even te passen alvorens een aankoop te overwegen.

Deze zwembril voor heren – of dames – valt daarbij voornamelijk op vanwege zijn verstelbare dubbele hoofdband met bijbehorend Easy-adjust gespsysteem waarmee ingespeeld wordt op het gebruiksgemak en draagcomfort. Terwijl de hoofdband uit latexvrije hypoallergene silicone bestaat, werd voor de lenzen uiteraard gekozen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is niet alleen duurzaam maar ook kwalitatief bijzonder sterk, wat de keuze alleen maar makkelijker maakt.

En dat is natuurlijk niet alles want de lenzen werden nadien afgewerkt met een antifog én krasbestendige coating én blijken daarnaast ook nog eens uvA en uvB bescherming te bieden. En dit alles tegen een gerechtvaardigd prijskaartje. Kortom, wat wil een mens nog meer?

 

Voordelen: 

Zicht: de optionele glazen op sterkte in combinatie met het brede gezichtsveld van maar liefst 180º, dragen uiteraard bij aan het zicht onder water.

Draagcomfort: het draagcomfort wordt verder aangedikt dankzij het hypoallergenen silicone gelaatsstuk én de verstelbare dubbele hoofdband.

Gebruiksvriendelijk: de polycarbonaat lenzen werden afgewerkt met een antifog én krasbestendige coating en blijken daarnaast uvA en uvB bescherming te garanderen.

 

Nadelen:

Indoor: houd er rekening mee dat deze zwembril speciaal bedoeld is voor indoor zwemmen en dus minder geschikt is voor gebruik in open zee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril volwassenen

 

6. Professionele zwembril UV bescherming voor volwassenen // Fashy

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke zwembril voor volwassenen die jou wordt aangeboden door het – al dan niet bekende – merk “Fashy”. Het betreft hierbij een professionele Osprey zwembril die beschikbaar is in een rood/grijs dan wel blauw/grijs design en daarbij zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen.

De verstelbare dubbele hoofdband blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam siliconen terwijl men voor de lenzen opnieuw een beroep heeft gedaan op de positieve eigenschappen van polycarbonaat. Maar dat is natuurlijk niet alles want de polariserende glazen bieden bescherming tegen eventuele reflectie, uv-stralen én werden afgewerkt met een kenmerkende anticondens coating. Kortom, je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat de lenzen van deze zwembril beslaan.

Hoewel deze zwembril alles in zich heeft om een heus toppertje te worden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen online reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele klantervaringen.

 

Voordelen: 

Hoofdband: de Osprey zwembril werd voorzien van een verstelbare dubbele hoofdband vervaardigd uit siliconen.

Lenzen: de polariserende glazen bieden bescherming tegen uv én reflectie en werden daarnaast afgewerkt met een handige anticondens coating.

Pasvorm: dankzij de bijbehorende TPR seal wordt niet alleen bijgedragen aan het uiteindelijke draagcomfort maar eveneens aan een optimale pasvorm.

 

Nadelen:

Geen kinderen: ben je specifiek op zoek naar een zwembril voor jonge kinderen, dan is dit exemplaar van Fashy misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembrillen Koopgids

 

Op zoek naar een degelijke en comfortabele zwembril? Dan zijn er naast de pasvorm en het draagcomfort nog heel wat andere factoren waarmee je rekening zult moeten houden. Denk onder meer maar aan het gebruiksgemak, de eventuele bijkomende opties en/ of het prijskaartje. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende zwembrillen met elkaar te vergelijken. Ga daarbij aanbiedingen of promoties niet uit de weg aangezien sommige brillen best wel prijzig kunnen zijn.

Het type in relatie tot het gebruiksgemak

Tegenwoordig is er een uitgebreid assortiment aan zwembrillen voorhanden waardoor het niet altijd vanzelfsprekend is om een goede en weldoordachte keuze te maken. Daarom raden wij aan om bij de beslissing rekening te houden met het gebruiksgemak dat je aan de zwembril wilt toekennen. Is de zwembril bedoeld om beginnende zwemlessen tot een goed einde te brengen of staan er binnenkort enkele triatlons op de agenda? In het laatste geval wordt er meestal in open water gezwommen waardoor de zwembril aan andere eisen zal moeten voldoen dan de doorsnee zwembril die wordt gebruikt in plaatselijke zwembaden.

 

De maat en de pasvorm

Zodra de zoektocht naar de voor jou perfecte zwembril van start gaat, is het uiteraard belangrijk om in eerste instantie rekening te houden met de maat aangezien deze een belangrijke rol zal spelen in de uiteindelijke pasvorm. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de zwembrillen voor kinderen, dames, heren en/ of de unisex modellen. Het spreekt voor zich dat een zwembril voor kinderen niet bij de volwassenenafdeling moet worden gezocht daar dergelijke brillen voor kinderhoofdjes vaak veel te groot zullen zijn.

Uiteraard is het niet alleen aangewezen om binnen de juiste afdeling te zoeken maar – weliswaar indien mogelijk – de zwembril ook even kort te passen daar er heel wat onderscheid kan zijn tussen de verschillende merken en designs. Om te weten of een duikbril 100% past, dient deze gedurende minstens 3 seconden aan het gezicht te blijven plakken zonder daarbij de hoofdband te gebruiken. Indien dat het geval is, wijst dit gelijk op een uitstekende afdichting ter hoogte van de oogschelpen en bijgevolg een bijbehorende optimale pasvorm. Vervolgens kun je de hoofdband – in meer of mindere mate – verder verstellen zodoende de voor jou geschikte pasvorm te bekomen.

 

Bescherming en andere bijkomende optiemogelijkheden

Niet alleen de maat en de pasvorm blijken echter belangrijk bij de aankoop van een zwembril, ook de veiligheid of bescherming zijn een grote – zoniet bepalende – factor voor heel wat klanten. Daarmee bedoelen we dat de zwembril moet voldoen aan de verwachtingen en het gebruiksgemak dat jij eraan wilt geven. 

Is de zwembril voornamelijk bedoeld voor gebruik in standaard zwembaden dan dient de bril je ogen optimaal tegen het chloorwater te beschermen. Ben je van plan om de zwembril hoofdzakelijk in open water te gebruiken? Dan dient de zwembril bestand te zijn tegen het zoute zeewater alsook je ogen tegen de gevaarlijke uv-stralen van de zon te beschermen. 

Daarnaast zul je zien dat sommige zwembrillen nog net dat tikkeltje meer lijken aan te bieden gaande van een stel donkere harde polycarbonaat lenzen met een bijbehorende antifog coating waardoor de glazen niet gaan bedampen tijdens het zwemmen. Het lijstje kan verder worden aangevuld met een verstelbare hoofdband én neusbrug, diverse designmogelijkheden en een meegeleverde opbergetui. 

Het prijskaartje

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje dat makkelijk kan variëren van ongeveer 7 à 8 euro voor een basis exemplaar tot maar liefst 360 euro of meer voor een top zwembril met alles erop en eraan zoals een ingebouwde fitness tracker. Kortom, de prijs zal – in grote mate – afhankelijk zijn van bepaalde factoren gaande van het design en het merk tot de bijkomende (extra) kenmerken. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een zwembril kopen?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) zwembril? Dan zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat plaatsen waar je verschillende merken, opties en designkeuzes voorhanden hebt. Denk bijvoorbeeld maar aan fysieke winkelketens zoals Decathlon en diverse sport speciaalzaken. Maar ook authentieke brillenwinkels zoals Pearle, bieden tegenwoordig de optie om een zwembril aan te kopen of er eentje op maat te laten maken.

Is het niet de bedoeling om een speciale zwembril aan te kopen noch de bedoeling om er eentje op maat te laten maken? Dan zou je eventueel ook tal van online webwinkels kunnen raadplegen zoals bijvoorbeeld bol.com.

Q2: Welke zwembril is geschikt om een triatlon te starten?

Staat er binnenkort een heuse triatlon op de planning? Dan is een perfecte uitrusting alvast de helft van een goede voorbereiding. Een degelijke zwembril blijkt voor velen dan ook vrijwel onmisbaar en zelfs broodnodig.

Bij de zoektocht naar een geschikte zwembril om triatlons mee te vervolledigen, is het vooral belangrijk om je aandacht te vestigen op comfort, pasvorm en een volledige afdichting waardoor er alvast geen spatje water in de zwembril kan komen. Onderzoek, studies en diverse klantervaringen hebben ondertussen aangetoond dat de Aqua Sphere Kaiman, Eagle en/ of Seal alvast volwaardige triatlon zwembrillen zijn gebleken. Prijzig maar wel uitstekend van kwaliteit!

 

Q3: Hoe moet je de zwembril opzetten?

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op de wijze waarop je een zwembril het best kunt opzetten. Uiteraard zullen er verschillende manieren uit de doeken gedaan worden en is de aanbrengwijze vaak ook persoonsgebonden, toch zullen diverse professionele zwematleten en experts aanraden om één en dezelfde gebruikswijze te hanteren.

Daarbij dien je de duimen aan de onderkant van de oogschelpen van de zwembril te plaatsen waarbij je rechterduim logischerwijze op de rechter oogschelp geplaatst wordt en de linkerduim op de linker oogschelp. Vervolgens plaats je de wijsvingers bovenop de oogschelpen terwijl de hoofdband van de zwembril zich aan de voorkant bevindt. Plaats de oogschelpen op je ogen en bekijk of de zwembril gedurende minstens 3 seconden op je hoofd blijft plakken. Indien dit het geval is, kun je de hoofdband over je hoofd trekken en eventueel verder aanpassen. 

Blijven de oogschelpen zonder hoofdband niet zitten, dan heb je hoogstwaarschijnlijk niet de gepaste zwembril gevonden.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES