10 beste zwembrillen Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Zwembrillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak en graag gaat zwemmen of misschien wel wedstrijden doet dan is een degelijke zwembril uiteraard geen overbodige luxe. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende modellen, merken en formaten dat het niet altijd eenvoudig is om er de juiste zwembril uit te kiezen. Bekijk daarom alvast even onze bijbehorende koopgids daaromtrent of klik rechtstreeks door naar de top 3 van beste zwembrillen. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Speedo Aquapure Rood alvast opteert voor een degelijk en duurzaam product. De bril past zich uitermate goed aan de gezichtsvorm aan en is bovendien 100% lekvrij. Daartegenover staat de Xtreme V-1000 watersportbril die gekenmerkt wordt door een behoorlijk licht gewicht en daardoor bijzonder comfortabel en gebruiksvriendelijk is gebleken. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 Beste Zwembrillen (Reviews) van 2024

 

Voor de liefhebbers van watersporten is het altijd goed om regelmatig te gaan zwemmen. Surfers kunnen in vorm blijven wanneer er geen golven of wind zijn maar het verhoogt ook je persoonlijke veiligheid indien je ooit ver in het water terecht komt. Hoe beter en sneller je kunt zwemmen, hoe meer kans je hebt om in veiligheid te raken bij problemen. We hebben een top vijf samengesteld zodat je de beste zwembril er kunt uitkiezen.

 

1. Speedo Aquapure Unisex Zwembril

 

De Aquapure zwembril van Speedo sluit goed aan op de vorm van het gezicht en laat geen water door tijdens het zwemmen. De lenzen van de zwembril zijn anti-condens zodat je altijd kunt genieten van een helder zicht in het water. Deze bril is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en weegt slechts 88 g.

Alle kopers schrijven lovende reviews over dit product. Ze zijn tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de verstelbaarheid van de zwembril. De bril sluit goed aan op je gezicht waardoor het geen water doorlaat maar toch nog zorgt voor genoeg comfort.

De lenzen van de bril hebben geen last van damp zodat je altijd een goed zicht hebt onder water. Bovendien werd het product snel geleverd tot grote tevredenheid van de kopers.

Aan de meer dan positieve reacties te zien bij dit product, is deze zwembril duidelijk echt wel een topproduct. Dit kan te maken hebben met het bekende merk Speedo dat door heel wat personen ook veruit als het beste merk beschouwd wordt. In elk geval durven wij geloven dat dit model wel eens tot de populairste zwembrillen zou kunnen behoren.

 

Voordelen

Design: deze trendy rode zwembril beschikt over een universele maat en kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Materiaal: de zwembril is gemaakt uit stevig en duurzaam textiel en weegt amper 88 gram. Dit maakt de bril bijzonder comfortabel tijdens eventuele zwemwedstrijden.

IQfit technologie: dankzij de IQfit technologie zul je merken dat de zwembril helemaal lekvrij is en dus ook perfect aan het aangezicht aansluit.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens een enkele gebruiker zou er toch wel wat water in de zwembril komen tijdens het zwemmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Xtreme V-1000 watersportbril // View – Afmeting: 2 x 16 x 5 cm – 100 g

 

In de top 3 van beste zwembrillen zul je vast en zeker dit unieke exemplaar van het bekende merk View kunnen spotten. Zo wordt de Xtreme V-1000 watersportbril gekenmerkt door een relatief compact formaat van 2 x 16 x 5 cm en aangevuld met een beperkt gewicht van amper 100 gram wat de zwembril comfortabel maakt om te dragen. Bovendien worden de pasvorm en het draagcomfort nog verder verfijnd met behulp van het zogenaamde “Quick Buckle” systeem.

Verder blijkt de zwembril vervaardigd uit een duurzame combinatie van verschillende materialen gaande van kunststof tot siliconen waardoor de watersportbril niet alleen comfortabel aanvoelt om dragen maar ook 100% waterdicht is. Je kunt de bril overigens makkelijk verstellen en na gebruik in zijn geheel demonteren wat het onderhoud dan weer stukken makkelijker maakt.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore zien van 5 sterren waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en de verzekerde gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen

Gezichtsveld: wat meteen opvalt aan deze watersportbril is dat hij 100% over de oogkas valt wat resulteert in een bijzonder breed gezichtsveld van maar liefst 180º.

Opbergetui: bij aankoop van deze stoere zwembril wordt er gelijk een degelijke opbergetui aangeboden zodanig dat je de bril na elk gebruik weer veilig kunt opbergen.

Draagcomfort: het draagcomfort wordt op verschillende manieren gegarandeerd. Zo geniet je alvast een hoogwaardig uit siliconen vervaardigd gelaatstuk dat 100% waarbij een waterdichte afsluiting wordt geleverd. Dit wordt aangevuld met een extra brede én verstelbare maskerband.

Onderhoud: je kunt deze watersportbril makkelijk in zijn geheel demonteren waardoor je hem ook makkelijker kunt gaan schoonmaken.

 

Nadelen

Prijzig: hoewel zijn prijskaartje op het eerste gezicht meevalt, moeten we toch even vermelden dat het niet meteen om een zwembril aanbieding of één van de goedkope zwembrillen uit het lijstje gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aquasphere Kaiman EXO – Zwembril – Volwassenen – Titanium Mirrored Lens

 

Ben je niet alleen op zoek naar de perfecte pasvorm en het meest optimale zicht maar verlang je verder ook naar een maximale stabiliteit en ultiem comfort? Dan is de Kaiman Exo zwembril van het bekende merk Aqua Sphere, vast en zeker iets voor jou. De bril, die overigens in 3 mogelijke designs te verkrijgen is, steunt op het principe van de befaamde Exo-core bi-material frame technologie die bijdraagt aan een maximale stabiliteit en optimaal comfort. 

Maar dat is nog lang niet alles want verder is deze Aqua Sphere zwembril eveneens voorzien van een stel degelijke Plexisol lenzen die zijn afgewerkt met een krasbestendige coating inclusief ruime kijkhoek van 180º. Bovendien zorgen deze blue titanium mirrored lenzen er eveneens voor dat het contrast vergroot wordt, de warme kleuren bij felle zon worden versterkt én de reflecterende schittering van het water zoveel mogelijk wordt geëlimineerd. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met het praktische easy-adjust gespsysteem waardoor de hoofdband kan worden aangepast zodoende een optimale pasvorm te bereiken.

Hoewel deze zwembril heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

 

Voordelen

Pasvorm: dankzij het easy-adjust gespsysteem is het mogelijk om de hoofdband van deze zwembril aan te passen zodoende een optimale en comfortabele pasvorm te beogen.

Stabiliteit: de zwembril steunt op het principe van de bekende Exo-core bi-material frame technologie die niet alleen bijdraagt aan een maximale stabiliteit maar tevens ook optimaal comfort.

Kijkhoek: de degelijke Plexisol lenzen werden niet alleen anti-fog behandeld maar zijn tevens ook voorzien van een krasbestendige coating waardoor een ruim zicht tot wel 180 graden kan worden beoogd.

Bescherming: verder geniet je een optimale UV-A én UV-B bescherming tijdens het zwemmen.

 

Nadelen

Prijskaartje: zijn hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beco Kinder Zwembril Biarritz

 

De Beco zwembril is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar en is gemaakt van silicone. De zwembril is comfortabel om te dragen en heeft een goede pasvorm. Je kunt de hoofdband van het product verstellen om het aan te passen aan de grootte van je hoofd.

De glazen van de bril bieden bescherming tegen UV-straling en zijn bewerkt met een anti-condens coating zodat ze niet kunnen bedampen tijdens het zwemmen. Het product wordt geleverd met een handige box om de zwembril op te bergen.

De kinderen zijn heel tevreden over deze handige duikbril. De ouders geven goed advies in de reviews, vooral over de goede kwaliteit en de uitstekende pasvorm. Je kunt de band eenvoudig verstellen om de bril te laten passen op een ander kind.

Net zoals het voorgaande product is ook deze zwembril ideaal voor kinderen. Dit model is afkomstig van het bekende merk BECO en is beschikbaar in een donkerblauwe kleur. Daardoor zal de bril misschien vooral aantrekkelijk zijn voor jongens. Neem zeker even een kijkje naar de voor- en nadelen van deze handige zwembril.

 

Voordelen

Materiaal: ook hier is de zwembril helemaal uit siliconen vervaardigd en weegt de bril dus relatief weinig. Dit komt het comfort alleen maar ten goede.

Leeftijd: deze bril is vooral ideaal voor kindjes tussen de leeftijd van 6 en 10 jaar oud.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de hoofdband van de duikbril nog verder aan te passen en te verstellen. Verder zijn de glazen voorzien van een anti-fog beschermlaag en een beschermingslaag tegen UV stralen.

 

Nadelen

We zien dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over dit product. Dit maakt het voor ons bijzonder lastig om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en jou daarover in te lichten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Arena ZwembrilKinderen – Afmeting: 18,5 x 7,2 x 5,3 cm – 84 g – Polycarbonaat lenzen

 

We sluiten het rijtje af met deze Arena zwembril die – in tegenstelling tot heel wat van de voorgaande toppertjes – wel degelijk bedoeld is voor gebruik door kinderen. De bril valt meteen op door de mengelmoes aan kleurtjes waarin roze, geel en wit duidelijk centraal staan. Maar geen nood want dit type zwembril blijkt nog in heel wat andere kleurendesigns voorhanden te zijn.

De watersportbril wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 18,5 x 7,2 x 5,3 cm en weegt amper 84 gram wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort. Verder blijkt de hoofdband 100% elastisch én verstelbaar waardoor de pasvorm – indien nodig – nog verder kan worden bijgesteld. Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een vaste neusbrug.

Hoewel men voor het frame een beroep gedaan heeft op duurzame en comfortabele siliconen, heeft men voor de glazen gekozen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is niet alleen uv-bestendig maar vermindert daarnaast ook de kans op “mist”. En dat lijken heel wat klanten duidelijk te waarderen wat resulteert in een mooie score van 4,8 sterren.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze watersportbril heeft men ervoor gekozen om te werken met meerdere materiaalsoorten gaande van siliconen voor de hoofdband tot polycarbonaat voor de glazen.

Pasvorm: de elastische en verstelbare hoofdband maken het mogelijk om een uitstekende pasvorm te bekomen.

Design: de watersportbril wordt gekenmerkt door een opvallend kleurendesign waarbij roze, geel en wit centraal staan.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere watersportbrillen kunnen we stellen dat dit exemplaar duidelijk tot de budgetvriendelijke brillen behoort.

 

Nadelen

Geen volwassenen: deze Arena zwembril is duidelijk ontwikkeld voor de kleinere kinderhoofdjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speedo zwembril

 

6. Speedo Futura Biofuse Flex Goggle Zwembril Unisex – One Size

 

Met Futura Biofuse Flexiseal – jou aangeboden door het bekende en populaire merk “Speedo” – kies je voor een unisex zwembril afgewerkt in een prachtige zwarte kleur. Mag het best wel wat opvallender? Geen nood want deze Speedo zwembril wordt nog in tal van andere kleurtjes en designs aangeboden gaande van pink-smoke tot rood en turquoise. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden.

Verder staat de Speedo zwembril bekend omwille van zijn duurzaamheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid mede bekomen dankzij de gebruikte materialen gaande van siliconen tot kunststof. Rondom de ogen werd de bril afgewerkt met een flexibele afdichting waardoor het geheel comfortabel aanvoelt zonder daarbij water binnen te laten of te beslaan.

Een blik op de online reviews lijkt deze bevindingen alleen maar te staven. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd van de kwaliteit en raden deze Speedo zwembril zonder twijfelen aan, wat resulteert in een mooie score van 4,6 sterren. Slechts een kleine minderheid twijfelt en vindt onder meer dat de neusbrug moeilijk aan te passen is.

 

Voordelen: 

Design: hoewel de Speedo zwembril gekenmerkt wordt door een prachtig zwart design, kun je hem nog in tal van andere kleuren bekomen.

Gewicht: met een gewicht van amper 159 gram, weegt deze zwembril relatief weinig wat dan weer bijdraagt aan het comfort.

Materiaal: bij de productie van de zwembril werd een beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof en siliconen.

 

Nadelen:

Neusbrug: volgens één koper zou het behoorlijk moeilijk zijn om de neusbrug van de zwembril aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Arena zwembril

 

7. Arena Cobra Ultra Swipe Zwembril – Afmeting: 18,5 x 7,2 x 5,3 cm

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan loont het misschien de moeite om deze unieke Arena zwembril eens even onder de loep te nemen? De zwembril wordt gekenmerkt door een maximale one size afmeting van 18,5 x 7,2 x 5,3 cm en springt daarbij meteen in het oog vanwege zijn opvallende goud-koperen design.

Qua materiaalkeuze heeft men zich bij de Arena Cobra Ultra Swipe zwembril vooral gericht op duurzaamheid, gebruiksgemak en kwaliteit wat tot uiting komt in materialen zoals silicone, polycarbonaat en Japanese TPE (rubber). Het geheel wordt verder aangevuld met een stel harde gespiegelde lenzen, een verstelbare neusbrug, een dual hoofdband met een smalle pasvorm én een anti-fog coating.

Hoewel het prijskaartje een pak hoger ligt dan gemiddeld, is deze zeker wel te rechtvaardigen. We zien dat klanten de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid weten te waarderen wat resulteert in een mooie eindscore van 5 op 5 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: de Arena Cobra Ultra Swipe zwembril wordt gekenmerkt door een one size formaat avn 18,5 x 7,2 x 5,3 cm.

Materiaal: de harde gespiegelde lenzen werden vervaardigd uit duurzaam polycarbonaat terwijl de dubbele hoofdband uit silicone bestaat en de seal uit Japanese TPE; een soort rubber.

Anti-fog: de lenzen zijn uitgerust met een anti-fog bescherming die gemakkelijk te reactiveren is door even met je vingers kort over de lens heen te wrijven.

Neusbrug: in tegenstelling tot het vorige product, is hier de neusbrug wel degelijk verstelbaar.

 

Nadelen:

Geen opberghoes: indien er een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan vindt de koper het best wel wat jammer dat er geen opberghoesje werd meegeleverd. 

Prijskaartje: de hoge prijs maakt de zwembril net iets minder toegankelijk bij het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril kind

 

8. Waimea Zwembril – Junior – 79 g // Anticondens + uv protectie 

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je zoontje of dochtertje? Dan lijkt deze Waimea zwembril misschien wel wat voor jou. Deze zwembril voor kinderen is beschikbaar in een prachtige kobalt blauwe of opvallende roze kleur waardoor hij als unisex kan worden beschouwd. Daarbij zorgen de bijpassende neusbrug én de verstelbare hoofdband alvast voor een ideale pasvorm en dito gebruiksgemak.

Maar dat is natuurlijk niet alles want daarnaast blijkt deze zwembril – overigens vervaardigd uit een duurzame combinatie van polycarbonaat en siliconen – ook bijzonder kwalitatief en degelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, werden de lenzen eveneens voorzien van een anticondens coating en bijbehorende uv protectie.

Niet te verwonderen dus dat deze Waimea zwembril met licht getinte lenzen een mooie score van 4,2 sterren in de wacht wist te slepen. Slechts een kleine minderheid is van mening dat de kwaliteit beter had gekund en de materialen vrij kwetsbaar zijn.

 

Voordelen: 

Design: deze Waimea zwembril is te verkrijgen in een prachtige kobalt blauwe kleur of opvallend roze design.

Gebruiksvriendelijk: de licht getinte lenzen werden niet alleen uitgerust met een anticondens maar tevens ook met uv protectie.

Comfort: de aanwezige neusbrug en de verstelbare hoofdband dragen alvast bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Materiaal: de lenzen werden uit duurzaam en hard polycarbonaat vervaardigd terwijl de hoofdband en afdichting uit siliconen bestaat.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat de zwembril vrij snel stuk gaat en bijgevolg niet koopwaardig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril heren

 

9. Aqua Sphere Eagle – Zwembril – Clear Lens – Transparant 

 

Met een mooie gemiddelde eindscore van 4,3 sterren en heel wat overwegend positieve reacties van diverse gebruikers, lijkt deze Aqua Sphere Eagle zwembril alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen. Hoewel deze zwembril in eerste instantie voornamelijk voor heren bedoeld is, zou hij evengoed door vrouwen kunnen gedragen worden. Let wel; experts raden aan om de zwembril even te passen alvorens een aankoop te overwegen.

Deze zwembril voor heren – of dames – valt daarbij voornamelijk op vanwege zijn verstelbare dubbele hoofdband met bijbehorend Easy-adjust gespsysteem waarmee ingespeeld wordt op het gebruiksgemak en draagcomfort. Terwijl de hoofdband uit latexvrije hypoallergene silicone bestaat, werd voor de lenzen uiteraard gekozen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is niet alleen duurzaam maar ook kwalitatief bijzonder sterk, wat de keuze alleen maar makkelijker maakt.

En dat is natuurlijk niet alles want de lenzen werden nadien afgewerkt met een antifog én krasbestendige coating én blijken daarnaast ook nog eens uvA en uvB bescherming te bieden. En dit alles tegen een gerechtvaardigd prijskaartje. Kortom, wat wil een mens nog meer?

 

Voordelen: 

Zicht: de optionele glazen op sterkte in combinatie met het brede gezichtsveld van maar liefst 180º, dragen uiteraard bij aan het zicht onder water.

Draagcomfort: het draagcomfort wordt verder aangedikt dankzij het hypoallergenen silicone gelaatsstuk én de verstelbare dubbele hoofdband.

Gebruiksvriendelijk: de polycarbonaat lenzen werden afgewerkt met een antifog én krasbestendige coating en blijken daarnaast uvA en uvB bescherming te garanderen.

 

Nadelen:

Indoor: houd er rekening mee dat deze zwembril speciaal bedoeld is voor indoor zwemmen en dus minder geschikt is voor gebruik in open zee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembril volwassenen

 

10. Professionele zwembril UV bescherming voor volwassenen // Fashy

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke zwembril voor volwassenen die jou wordt aangeboden door het – al dan niet bekende – merk “Fashy”. Het betreft hierbij een professionele Osprey zwembril die beschikbaar is in een rood/grijs dan wel blauw/grijs design en daarbij zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen.

De verstelbare dubbele hoofdband blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam siliconen terwijl men voor de lenzen opnieuw een beroep heeft gedaan op de positieve eigenschappen van polycarbonaat. Maar dat is natuurlijk niet alles want de polariserende glazen bieden bescherming tegen eventuele reflectie, uv-stralen én werden afgewerkt met een kenmerkende anticondens coating. Kortom, je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat de lenzen van deze zwembril beslaan.

Hoewel deze zwembril alles in zich heeft om een heus toppertje te worden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen online reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele klantervaringen.

 

Voordelen: 

Hoofdband: de Osprey zwembril werd voorzien van een verstelbare dubbele hoofdband vervaardigd uit siliconen.

Lenzen: de polariserende glazen bieden bescherming tegen uv én reflectie en werden daarnaast afgewerkt met een handige anticondens coating.

Pasvorm: dankzij de bijbehorende TPR seal wordt niet alleen bijgedragen aan het uiteindelijke draagcomfort maar eveneens aan een optimale pasvorm.

 

Nadelen:

Geen kinderen: ben je specifiek op zoek naar een zwembril voor jonge kinderen, dan is dit exemplaar van Fashy misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembrillen koopgids

 

Als je merkt dat jouw kind echt gebeten is door de watermicrobe dan kan een nieuwe zwembril misschien wel een leuke aanbeveling zijn voor een verjaardagsgeschenk. Toch is het niet zo eenvoudig een keuze te maken uit de beste zwembrillen aangezien er tegenwoordig heel wat modellen en aanbiedingen zijn. Om jou te helpen, hebben wij een onderzoek verricht naar factoren die een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de zoektocht naar een goede zwembril. Zo zou je kunnen letten op de maat, de mogelijkheden, het design en de kostprijs ervan.

Gebruiksgemak

Het is niet altijd eenvoudig om een leuk verjaardagsgeschenk te vinden voor jouw kind of voor jouw partner. Indien hij of zij echt gebeten is door de watermicrobe en er dus wekelijks heel wat zwemsessies op de kalender staan, dan kan een degelijke zwembril misschien wel een origineel geschenk zijn. Zo heb je er momenteel in allerlei verschillende kleuren en formaten. Je hebt zwembrillen die over net iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor misschien niet meteen meer tot de goedkope zwembrillen behoren.

Toch is een degelijke zwembril echt enorm belangrijk. Zo kan het niet alleen je ogen beschermen tegen het water maar kan het ook je ogen beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Het is dus echt enorm belangrijk om erop te letten dat je ook op zoek gaat naar de juiste maat. Daarnaast is het dan enkel nog maar een kwestie om rekening te houden met je eigen persoonlijke voorkeur en verlangens. Indien je met al deze elementen probeert rekening te houden dan zul je vroeg of laat zeker en vast jouw ideale zwembril tegenkomen.

 

De maat en de veiligheid

Het lijkt misschien niet zo belangrijk maar toch raden wij jou ten stelligste aan om op zoek te gaan naar een zwembril met de juiste maat. Indien je op zoek gaat naar een zwembril voor jouw zoontje dan is het belangrijk dat je deze in een kindermaat gaat bestellen en niet een model koopt uit de volwassenenafdeling. Het is dus belangrijk dat een duikbril niet te groot aangekocht wordt. Indien je een duikbril te groot inkoopt dan bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er water in je bril terechtkomt. Of het is mogelijk dat de glazen bedampen.

Anderzijds is het ook belangrijk om geen zwembril aan te kopen die iets te strak zit. Dat voelt niet alleen heel oncomfortabel aan maar het zal op lange termijn ook heel gevoelig en pijnlijk kunnen worden ter hoogte van de ogen en het hoofd. Het is daarom echt een goede aanbeveling om op zoek te gaan naar de zwembril met de voor jou juiste maat. Dit kun je enkel en alleen doen door modellen te vergelijken met elkaar en deze te passen. Daarnaast zal de juiste zwembril je ook voldoende bescherming bieden tegen het chloorwater of het zoute water in de zee. En natuurlijk ook tegen de schadelijke UV stralen van de zon.

 

Extra opties en mogelijkheden

Indien je op zoek gaat naar een degelijke zwembril dan zul je merken dat bepaalde modellen toch net iets meer mogelijkheden hebben dan andere zwembrillen. Het is hierbij dus in eerste instantie belangrijk dat je een aantal dingen afweegt. Indien je slechts heel sporadisch gaat zwemmen dan heb je niet alle opties nodig. Verder is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de plaats waar je zwemt. Zwem je hoofdzakelijk in de openlucht zoals in het zeewater of toch eerder in een overdekt zwembad.

De meeste zwembrillen zullen jouw ogen beschermen tegen het chloor dat in het zwembadwater zit of het zoute water van de zee. Met behulp van een duikbril zul je dus minder vaak last hebben van geïrriteerde ogen. Verder zullen de meeste zwembrillen ook bescherming bieden tegen de zonnestralen. Indien je van plan bent een triathlon te doen dan kan een bril met donkere glazen wel aan te raden zijn. Zwembrillen met een anti fog coating zijn helemaal speciaal want ze zorgen ervoor dat je glazen niet bedampen en je steeds een goed en duidelijk zicht hebt.

Design en kostprijs

Net zoals er heel wat verschillende modellen bestaan, zullen er ook heel wat prijsverschillen waar te nemen zijn. Zo is het mogelijk om een duikbril aan te kopen van 10 euro maar er zijn ook exemplaren van ongeveer 300 euro of meer. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het doel en het budget dat je er wilt en kunt aan spenderen.

De prijs wordt in de eerste plaats grotendeels bepaald door de verschillende opties en mogelijkheden die de zwembril aanbiedt. Verder zal ook het uitzicht en de merknaam een belangrijke factor zijn in de prijsbepaling. Wij kunnen jou daarom aanraden om eerst even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die de kopers op het net plaatsen. Op die manier krijg je iets meer inzicht in het product waarin je interesse hebt. En wie weet is het ook wel mogelijk om op deze manier een leuke zwembril aanbieding tegen te komen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een zwembril kopen?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) zwembril? Dan zijn er vandaag de dag gelukkig heel wat plaatsen waar je verschillende merken, opties en designkeuzes voorhanden hebt. Denk bijvoorbeeld maar aan fysieke winkelketens zoals Decathlon en diverse sport speciaalzaken. Maar ook authentieke brillenwinkels zoals Pearle, bieden tegenwoordig de optie om een zwembril aan te kopen of er eentje op maat te laten maken.

Is het niet de bedoeling om een speciale zwembril aan te kopen noch de bedoeling om er eentje op maat te laten maken? Dan zou je eventueel ook tal van online webwinkels kunnen raadplegen zoals bijvoorbeeld bol.com.

Q2: Welke zwembril is geschikt om een triatlon te starten?

Staat er binnenkort een heuse triatlon op de planning? Dan is een perfecte uitrusting alvast de helft van een goede voorbereiding. Een degelijke zwembril blijkt voor velen dan ook vrijwel onmisbaar en zelfs broodnodig.

Bij de zoektocht naar een geschikte zwembril om triatlons mee te vervolledigen, is het vooral belangrijk om je aandacht te vestigen op comfort, pasvorm en een volledige afdichting waardoor er alvast geen spatje water in de zwembril kan komen. Onderzoek, studies en diverse klantervaringen hebben ondertussen aangetoond dat de Aqua Sphere Kaiman, Eagle en/ of Seal alvast volwaardige triatlon zwembrillen zijn gebleken. Prijzig maar wel uitstekend van kwaliteit!

 

Q3: Hoe moet je de zwembril opzetten?

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op de wijze waarop je een zwembril het best kunt opzetten. Uiteraard zullen er verschillende manieren uit de doeken gedaan worden en is de aanbrengwijze vaak ook persoonsgebonden, toch zullen diverse professionele zwematleten en experts aanraden om één en dezelfde gebruikswijze te hanteren.

Daarbij dien je de duimen aan de onderkant van de oogschelpen van de zwembril te plaatsen waarbij je rechterduim logischerwijze op de rechter oogschelp geplaatst wordt en de linkerduim op de linker oogschelp. Vervolgens plaats je de wijsvingers bovenop de oogschelpen terwijl de hoofdband van de zwembril zich aan de voorkant bevindt. Plaats de oogschelpen op je ogen en bekijk of de zwembril gedurende minstens 3 seconden op je hoofd blijft plakken. Indien dit het geval is, kun je de hoofdband over je hoofd trekken en eventueel verder aanpassen. 

Blijven de oogschelpen zonder hoofdband niet zitten, dan heb je hoogstwaarschijnlijk niet de gepaste zwembril gevonden.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES