6 beste compressiesokken Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste compressiesokken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je na een lange en stressvolle werkdag vaak last van pijnlijke en/ of vermoeide voeten? Of heb je misschien te lijden onder de vorming van spataderen? Dan lijkt de aankoop van een paar degelijke compressiesokken alvast een stap in de goede richting. Dergelijke sokken zorgen – onder meer vanwege hun drukverlagende werking – voor een uitstekende bloedcirculatie én snelle doorstroming van eventuele afvalstoffen. Om het jou wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de O’Daddy compressiesok duopack die – naast het reizen – eveneens geschikt zijn om in te sporten. Uiteraard moeten de Releeve – Compressie kousen alvast niet onderdoen. Dit paar sokken is geschikt om te sporten en reizen en blijkt beschikbaar in meerdere maten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste compressiesokken (Reviews) van 2024

 

Compressiesokken kunnen een meerwaarde bieden in tal van situaties wat meteen het ruime en uitgebreide aanbod verklaart. Bedenk dus op voorhand op je op zoek bent naar een paar compressiesokken om te hardlopen, compressiesokken om op het vliegtuig aan te trekken of toch eerder nood hebt aan een setje therapeutische compressiesokken. Verschillende merken zullen vervolgens hun kennis en expertise overbrengen gaande van de bekende Copper compressiesokken tot de Herzog compressiesokken, de Mycare compressiesokken of de compressiesokken van Koopjedeal. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes inclusief het nodige advies vermeld in de online reviews. Bekijk de opties even alvorens er de voor jou beste compressiesokken uit te kiezen.

 

1. O’Daddy compressiesok duopack – ondersteunende compressiekousen – ideale sportsokken

 

Tussen de goedkope compressiesokken zul je dit paar van O’Daddy – overigens één van de populairste en best merken – vast en zeker mogen verwachten. Hoewel de sokken worden aangeboden in een neutrale zwarte kleur en een maat S/M met normale pasvorm, zijn ze ook voorhanden in een witte kleur en/ of grotere L/XL maat inclusief normale pasvorm. Bovendien is dit duopack ondersteunende compressiekousen uitermate geschikt tijdens het sporten en reizen wat ze bijzonder veelzijdig maakt.

Verder blijken deze hoge compressiesokken uit elastaan uitgerust met een belangrijke hoeveelheid aan met edelmetaal verrijkte vezels wat meteen hun antibacteriële werking verklaart. En door hun geleidelijke drukverdeling zijn deze kousen niet alleen geschikt om de bloedcirculatie te stimuleren maar tevens ook de vorming van spataders tegen te gaan.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren aan waarbij klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper vindt dat de compressiesokken lichtjes doorschijnen.

 

Voordelen: 

Maat: de compressiesokken zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten waaronder S/M en L/XL die overeenkomen met een standaard schoenmaat van respectievelijk 36-41 en 42-27.

Doeltreffendheid: de kousen helpen de bloedcirculatie te stimuleren, opgezwollen benen tegen te gaan en/ of spataderen te verminderen. Verder kunnen ze ook een dienst bewijzen bij vermoeide en/ of pijnlijke voeten.

Antibacteriëel: de antibacteriële werking wordt voornamelijk bekomen door de met edelmetaal verrijkte vezels.

Budgetvriendelijk: hoewel ze niet meteen over de laagste prijs beschikken, behoort dit duopack tot de budgetvriendelijke mogelijkheden.

 

Nadelen:

Doorschijnend: volgens één enkele gebruiker zouden de compressiekousen behoorlijk doorschijnend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Releeve – Compressie kousen – Sport sokken – Steunkousen – Vliegtuig – Reissokken

 

 

De Releeve compressiesokken worden jou aangeboden in een zwarte of witte kleur en blijken beschikbaar in 3 verschillende maten gaande van S tot en met M. De steunkousen kennen een relatief hoge uitvoering en kunnen in diverse situaties goed van pas komen. Zo zijn ze alvast een aanrader tijdens het hardlopen en beoefenen van heel wat andere intense sportactiviteiten en kunnen ze eveneens een dienst bewijzen tijdens het reizen.

Verder blijken de Releeve compressiekousen vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder spandex en nylon waardoor tevens ook een gelijkmatige drukverdeling kan worden gegarandeerd. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor gebruik bij spataderen maar tevens ook bij pijnlijke en vermoeide voeten en tal van andere kwaaltjes.

Wanneer we de reviews bekijken dan stellen we vast dat deze kousen – die overigens als enkel paar compressiesokken worden geleverd – beloond worden met een mooie 4,8 sterren. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Verpakking: de verpakking telt 1 paar therapeutische compressiesokken die geschikt zijn tijdens het reizen en/ of beoefenen van allerhande sportactiviteiten.

Doeltreffendheid: helpt niet alleen bij zweetvoeten maar kan tevens ook een dienst bewijzen bij spataderen en pijnlijke en/ of vermoeide voeten.

Materiaal: de unisex compressiekousen blijken vervaardigd uit maar liefst 73,4% nylon en 26,6% spandex wat resulteert in een optimale drukverdeling.

 

Nadelen:

Niet vochtabsorberend: volgens de beschrijving zouden deze sokken niet 100% vochtabsorberend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. O’goods – 4 Paar Compressiekousen – Compressie sokken met koperweefsel – Maat 41-45

 

Op het eerste gezicht lijkt de prijs van deze compressiesokken misschien wel wat bij het haar gegrepen. Echter, als je even verder kijkt zien we dat het om een unieke voordeelverpakking gaat die maar liefst 2 paar compressiekousen telt in een standaard maat 41-45. De compressiekousen – overigens aangeboden door Ogoods en gekenmerkt door een neutraal zwart design – blijken geschikt voor gebruik tijdens het sporten en/ of reizen.

Door hun unieke materiaalkeuze waarbij nylon een belangrijke rol speelt, garanderen deze compressiesokken een gelijkmatige drukverdeling. Ideaal dus indien je vaak last hebt van pijnlijke en/ of vermoeide voeten, spataderen, zweetvoeten en/ of andere pijnlijke kwaaltjes. De steunkousen stimuleren de bloedcirculatie en zorgen voor een snellere doorstroom van eventuele afvalstoffen.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Doeltreffend: de steunkousen stimuleren niet alleen de doorbloeding maar zorgen verder ook voor een snellere doorstroming van mogelijke afvalstoffen. 

Gebruiksgemak: de therapeutische compressiesokken blijken geschikt tijdens het sporten en reizen en kunnen allerhande kwaaltjes aanpakken gaande van zweetvoeten tot spataderen en pijnlijke en/ of vermoeide voeten.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 2 paar – en dus 4 afzonderlijke – compressiekousen.

 

Nadelen:

Slechte prijs-kwaliteitverhouding: volgens een beperkt aantal klanten zou de aangeboden kwaliteit niet overeenkomen met de toch wel hoge prijs.

Prijskaartje: hoewel je er meerdere compressiekousen voor in de plaats krijgt, betreft het natuurlijk geen aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kangka Compressiekousen met 20-30 mmHg – Maat XXL (42-46) 

 

Ben je op zoek naar een kwalitatief en veelzijdig paar compressiekousen – die overigens zowel door mannen als vrouwen kunnen worden gebruikt – dan loont het de moeite om dit paar van Kangka even onder de loep te nemen. De steunkousen van Kangka zijn beschikbaar in 3 verschillende kleuren gaande van lichtroze tot wit en zwart én blijken beschikbaar in meerdere maten waarbij een normale pasvorm wordt gegarandeerd.

De Kangka steunkousen kennen een totale afmeting van 35 x 10,5 x 1,5 cm en wegen amper 80 gram wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke draagcomfort. Hoewel ze voornamelijk bedoeld zijn om tijdens het sporten aan te trekken, kunnen ze evengoed een dienst bewijzen bij dagdagelijks gebruik. Zo bevorderen ze niet alleen de bloeddoorstroming maar versnellen ze eveneens de doorstroming van eventuele afvalstoffen.

Verder werden de sokken vervaardigd uit een unieke combinatie van meerdere materialen waaronder nylon, polyester en spandex en kunnen ze zonder problemen op een wasprogramma van 40ºC worden gewassen. Slechts één koper is niet te spreken over de geleverde kwaliteit.

 

Voordelen: 

Maat: deze unieke Kangka steunkousen zijn beschikbaar in 3 maten gaande van S/M tot L/X en XXL.

Materiaal: de steunkousen bestaan uit 80% nylon, 15% polyester en zo’n 5% spandex waardoor een gelijkmatige drukverdeling kan worden beoogd.

Onderhoud: de therapeutische compressiesokken kunnen zonder problemen in de wasmachine gewassen worden op een standaard programma van 40ºC.

Lichte druk: dankzij de lichte druk van 20 tot 30 mmHg op de benen, kan de bloedcirculatie worden gestimuleerd wat voordelig blijkt voor tal van klachten waaronder spataderen en pijnlijke/ vermoeide voeten.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: houd er wel rekening mee dat je deze compressiekousen maar beter niet in de droogtrommel stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ForDig – Duopack (2x) compressie sokken – Compressie kousen – Vliegtuig sokken

 

Met de ForDig compressiesokken kies je meteen voor een kwalitatieve én uiterst betaalbare duo-verpakking. De sokken werden afgewerkt in een neutraal doch tijdloos wit design en worden aangeboden in 2 verschillende maten waaronder 42-46 en 37-40; inclusief normale pasvorm.

Net zoals de voorgaande paren, blijken ook deze sokken voornamelijk vervaardigd uit een correcte hoeveelheid elastaan, katoen en spandex waardoor een lichte én overigens 100% gelijkmatige drukverdeling kan worden gegarandeerd. Op die manier kunnen allerhande kwaaltjes waaronder spataderen, zweetvoeten en pijnlijke/vermoeide voeten worden aangepakt.

De compressiekousen van ForDig – die overigens geschikt zijn om mee te reizen en/ of sporten – kennen alvast heel wat tevreden klanten die zonder problemen een mooie score van 4,5 sterren toekennen.

 

Voordelen: 

Voordeelverpakking: het betreft een duo-verpakking waarbij maar liefst 2 paar compressiesokken worden aangeboden die geschikt blijken om in te sporten en/ of reizen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van dit lage en vriendelijke prijskaartje.

Maat: de kousen komen overeen met een standaard schoenmaat van 42 tot 46 maar kunnen ook in een kleiner maatje worden aangekocht waardoor ze geschikt zijn voor mannen en vrouwen.

 

Nadelen:

Design: hoewel het witte design natuurlijk en stijlvol oogt kan het door sommige klanten als behoorlijk ouderwets en saai worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Sockwell Circulator – Klasse 1 Compressiekousen Dames – Maat 39-43

 

We sluiten het rijtje van de compressiekousen af met dit unieke paar van Sockwell. De kousen worden jou aangeboden in een maat M/L die overeenkomt met een standaard schoenmaat van 39 tot 43 maar blijken ook verkrijgbaar in een maat S/M. Daarnaast heb je de keuze tussen 2 tijdloze design waaronder effen zwart of blauw/groen. Houd er wel rekening mee dat deze compressiekousen voornamelijk bedoeld zijn voor dames.

Verder blijken de compressiekousen van Sockwell – 11 x 25 x 3 cm en 115 gram – vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder bamboe, nylon, merinowol en spandex waardoor een gelijkmatige en lichte drukverdeling kan worden gegarandeerd. Dit maakt de compressiesokken niet alleen geschikt om te sporten maar ook om veilig te reizen.

Nemen we er even de online reacties bij, dan zien we gelijk weer een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren verschijnen. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en weten ook het design en de gebruiksvriendelijkheid duidelijk te waarderen.

 

Voordelen: 

Maat: de Sockwell compressiekousen worden jou aangeboden in een maat M/L wat overeenkomt met een schoenmaat 39 tot 43. Ze zijn eveneens voorhanden in een maat S/M.

Materiaal: voor de productie van dit paar compressiekousen heeft men een beroep gedaan op verschillende materialen zoals spandex, nylon, merinowol en bamboe.

Gebruiksgemak: in tegenstelling tot heel wat andere therapeutische compressiesokken kan dit paar ook perfect tijdens het sporten en/ of reizen worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen mannen: jammer genoeg blijken deze steunkousen niet meteen geschikt om door volwassen mannen te worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Compressiesokken Koopgids

 

Bij de aankoop van een paar therapeutische compressiesokken is het niet alleen belangrijk om op de hoogte te zijn van de pasvorm, de gebruikte materialen en de maat maar is het eveneens aangewezen om aandachtig te zijn voor de vele mogelijkheden, voordelen en het uiteindelijke gebruiksgemak. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende compressiesokken tegenover elkaar af te wegen te vergelijken. Wees daarbij aandachtig voor leuke aanbiedingen en/ of voordeelverpakkingen.

Het nut van degelijke compressiesokken

Bij het vallen van de naam “compressiesokken” denken de meesten in eerste instantie aan allerhande gezondheidskwaaltjes zoals spataderen, pijnlijke en/ of vermoeide gezwollen voeten of zweetvoeten. Echter is hun gebruiksgemak op een veel breder toepassingsveld merkbaar. Zo kiezen heel wat – al dan niet professionele – hardlopers ervoor om tijdens de trainingen en/ of wedstrijden een paar degelijke compressiesokken aan te trekken. Dit voorkomt niet alleen verzuring in de spieren maar kan tevens ook de trekkrachten aan zowel de achillespees alsook scheenbeenvlies aanzienlijk verminderen.

Uiteraard dien je daarbij een onderscheid te maken tussen de verschillende types compressiesokken. Zo bestaan er exemplaren die speciaal ontwikkeld werden voor het uitvoeren van intensieve sporten zoals hardlopen en/ of fietsen terwijl andere compressiekousen dan eerder bedoeld zijn om bepaalde gezondheidskwaaltjes aan te pakken. Wil je graag de beide mogelijkheden combineren, kies dan voor een paar universele therapeutische compressiesokken die zowel tijdens het sporten als reizen kunnen worden gebruikt.

 

Maat, pasvorm en uitvoering

Net zoals bij een normale set standaard kousen, is het ook bij compressiekousen belangrijk om rekening te houden met de maat, de pasvorm en de uitvoering. Zo zal de maat regelmatig worden aangeduid door middel van een getal of letter waarbij je uiteraard rekening dient te houden met je persoonlijke schoenmaat.

Qua pasvorm is het uiteraard aangewezen dat de compressiesokken een 100% fit zijn. Zorg er dus voor dat ze niet te los zitten maar ook niet te hard aanspannen waardoor de bloeddoorstroming in het gedrang komt. Indien mogelijk is het een goed idee om de compressiesokken even aan te passen.

Op die manier zul je begrijpen dat er een wereld van verschil is tussen de verschillende soorten compressiesokken op basis van hun uitvoering. Zo zullen de meeste compressiesokken gekenmerkt worden door een hoge uitsnijding hoewel er ook exemplaren bestaan die enkel het onderbeen bedekken of zich beperken tot de voet en enkel. 

 

De gebruikte materialen

Wanneer je besloten hebt een degelijk paar therapeutische compressiesokken in huis te halen, is het eveneens aangewezen om op de hoogte te zijn van de gebruikte materialen. Zo zal men bij de productie van de meeste compressiekousen veelal een beroep doen op – al dan niet een combinatie van – spandex, polyamide en nylon. 

Op die manier wordt een zachte gelijkmatige drukverdeling gegarandeerd die helpt bij het stimuleren van de bloeddoorstroming én bijdraagt aan een snellere doorstroming van eventuele afvalstoffen. Wat meteen verklaart waarom het dragen van compressiesokken een meerwaarde zou kunnen betekenen indien je te kampen hebt met spataderen, pijnlijke, vermoeide en/ of gezwollen voeten of zweetvoeten.

Extra opties en bijkomende kenmerken in functie van de prijs

Uiteraard is het handig om ook op de hoogte te zijn van bepaalde kenmerkende functies en eventuele bijkomende kenmerken. Zo is het alvast een meerwaarde indien de compressiesokken niet alleen waterbestendig maar ook vochtabsorberend zijn. Ideaal indien de sokken gebruikt worden tijdens het uitvoeren van intensieve sportactiviteiten.

Bedenk tevens ook of het mogelijk is om de sokken – na gebruik – in de wasmachine te droppen. Zo kunnen bepaalde compressiesokken op een standaard wasprogramma van 40ºC worden gewassen maar bestaan er dan weer andere exemplaren die met de hand dienen gewassen te worden. Hoewel de meeste paren tegenwoordig wasmachinebestendig blijken, zijn er slechts enkele die nadien ook in de droogtrommel overleven. Houd hier dus zeker rekening mee.

Daarnaast zal ook het design voor heel wat klanten een doorslaggevende rol hebben. Gaat je voorkeur uit naar een paar compressiesokken in een neutrale witte dan wel zwarte kleur of mag het best wel wat opvallender en kies je voor een roze, blauw/groene of ander felgekleurde set? Aan jou de keuze dus!

Zoals je begrijpt, zullen al deze factoren eveneens een invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Algemeen kan de prijs variëren van zo’n 10 à 15 euro tot maar liefst 35 euro of misschien wel meer. Uiteraard gaat het in heel wat van de duurdere gevallen om een verpakking bestaande uit meerdere compressiesokken zodanig dat je toch een tijdje verder kunt. Kortom, bedenk waar jij naar op zoek bent, waar je verwachtingen liggen en welk budget je er maximaal aan wilt/ kunt spenderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES