5 beste Stappentellers Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste stappentellers – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je op een actieve manier met je gezondheid bezig bent en voldoende lichaamsbeweging neemt, kan het wel eens interessant zijn om te weten hoeveel stappen je per dag hebt gedaan. Een degelijke stappenteller is daarbij een handig hulpmiddel om je hiervan op de hoogte te houden. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Je zou kunnen kiezen voor de Smartwatch Dames-Smartwatch om al je activiteiten, verbruikte calorieën, hartslag en dergelijke meer op af te lezen. Daarnaast heb je de Yenovi Stappenteller die ook een uitstekende keuze zou kunnen zijn omdat hij heel nauwkeurig de metingen uitvoert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste stappentellers (Reviews) van 2024 

 

Als je precies je activiteiten wilt bijhouden, kunnen we het advies geven om in een degelijke stappenteller of pedometer te investeren. Ben je op zoek naar een stappenteller armband waarop je ook je hartslag en bloeddruk kunt aflezen. Of gaat je voorkeur uit naar een eenvoudige stappenteller om enkel het aantal stappen bij te houden dat je die dag hebt gezet? Neem even rustig de tijd om de verschillende apparaatjes te bekijken om er vervolgens de beste stappenteller uit te kiezen die aan jouw noden voldoet.

 

1. Smartwatch Dames-Smartwatch Stappenteller, Sport horloge

 

Een smartwatch is tegenwoordig de populairste manier om al je activiteiten en waardes op te meten. Deze smartwatch stappenteller wordt in 28 verschillende kleuren verkocht waardoor iedereen zijn favoriete exemplaar kan uitkiezen.

Bovendien kan deze smartwatch door zijn gemakkelijk aanpasbaar bandje zowel door kinderen, dames en heren worden gebruikt. Doordat hij over verschillende gezondheidsparameters beschikt, is deze smartwatch een heel functioneel toestel. Hij houdt onder andere het calorieverbruik bij, heeft een bloedzuurstofmeter en hartslag- en bloeddrukmeter waardoor je je activiteit perfect kunt opvolgen. 

Daarnaast beschikt hij eveneens over een slaapmonitor en kun je zonder probleem oproepen beantwoorden als hij via bluetooth met je smartphone verbonden is. De batterij van deze smartwatch gaat 3 à 4 dagen mee en kan via een magnetische oplader gemakkelijk worden opgeladen. Het waterdichte horloge is heel eenvoudig te bedienen waardoor zelfs jonge kinderen ermee overweg kunnen. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: deze smartwatch houdt verschillende gezondheidsparameters bij, hij is voorzien van een slaapmonitor en je kunt er ook oproepen en berichtjes van je smartphone mee beantwoorden.

Accu: hij heeft een degelijke batterij die, wanneer hij volledig is opgeladen, 3 tot 4 dagen gebruiksduur heeft. De batterij kan met een magnetische oplader gemakkelijk worden opgeladen.

Uniseks: doordat je het bandje volledig naar de pols kunt aanpassen, kan hij door dames, heren en kinderen worden gedragen. Hij wordt bovendien in 28 verschillende kleuren aangeboden.

Sportprofielen: hij kan voor verschillende sportactiviteiten worden ingesteld om de bewegingen efficiënt op te meten.

 

Nadelen:

De bijbehorende app: enkele klanten maken de opmerking dat hij enkel werkt met de betalende Engelstalige app. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Yenovi Stappenteller Hartslagmeter Temperatuurmeter  Smartwatch

 

De Yenovi stappenteller is een tijdelijke aanbieding waarbij je een goedkope prijs krijgt als je meerdere stuks aankoopt zodat je er gerust eentje voor jezelf en je andere gezinsleden kunt uitkiezen. Dankzij zijn sportieve design en het eenvoudig verstelbare bandje is deze horloge stappenteller geschikt om zowel door dames als heren te worden gebruikt.

Bovendien kun je deze smartwatch de ganse dag dragen omdat hij naast de dagelijkse bewegingen ook de afgelegde afstand bijhoudt, slaap monitort, de hartslag meet en het calorieverbruik registreert. Doordat je hem snel via bluetooth met je smartphone kunt verbinden, zul je alle social media pushmeldingen op de overzichtelijk display af kunnen lezen zodat je geen enkel bericht mist. 

Daarnaast is het mogelijk om hem voor verschillende sportactiviteiten in te stellen en kun je er zonder probleem tot op een diepte van 50 meter mee gaan duiken. Voor een volledig en accuraat gebruik heb je wel een app nodig die je in elke app store kunt terugvinden. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze smartwatch stappenteller kun je dag en nacht aanhouden omdat hij naast de registratie van diverse sportactiviteiten en gezondheidswaardes ook als slaapmonitor functioneert.

Push-meldingen: wanneer je hem via bluetooth met je smartphone verbindt, kun je alle meldingen van je social media aflezen.

Sportactiviteiten: hij kan worden ingesteld om de prestaties tijdens het lopen, fietsen, stappen en zwemmen bij te houden.

Display: de duidelijke display is met een speciale glasbeschermer afgewerkt zodat deze bijvoorbeeld bij een valpartij niet beschadigd raakt.

 

Nadelen:

Nauwkeurigheid: enkele klanten maken de opmerking dat deze smartwatch de waardes niet correct zou opmeten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fitbit Ace 2 Kids Activity tracker, voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

 

Deze stappenteller voor kinderen werd speciaal ontwikkeld om de sportieve prestaties van kids tussen 6 en 12 jaar goed te kunnen opvolgen. Hij is te verkrijgen in een mooie blauwe of koraalrode kleur zodat je kind er eentje kan uitkiezen die hij/zij het leukste vindt. 

Bovendien heeft hij een eenvoudig verstelbaar bandje waarmee je hem perfect kunt laten aanpassen. Deze Fitbit stappenteller houdt niet alleen het aantal stappen bij, maar zal ook de slaap monitoren en je kunt er trouwens ook mee gaan zwemmen. Doordat je hem via bluetooth met een family app kunt verbinden, is het als ouder perfect mogelijk om alle bewegingen van je kind op te volgen.

Om de veiligheid te garanderen is de app alleen toegankelijk wanneer de ouders hiervoor toestemming geven zodat een vreemde geen verbinding met de activity tracker tot stand kan brengen. Daarnaast kunnen de kinderen onderling een wedstrijdje houden over wie de meeste stappen heeft gezet waarna de winnaar een virtuele beloning krijgt. In de reviews merken we een algemene tevredenheid over deze stappenteller voor kinderen.

 

Voordelen: 

Toepassingen: deze smartwatch activity tracker maakt het voor de ouders mogelijk om alle bewegingen van je kind op te volgen. Hij houdt daarnaast ook het slaappatroon bij en je kunt er eveneens mee zwemmen.

Kleuren: hij wordt aangeboden in het blauw of in een koraalrode kleur zodat je kind er zijn favoriete kleur kan uitkiezen.

Veiligheid: de family app is alleen toegankelijk voor de ouders. De app kan bovendien enkel met de smartwatch verbinding maken mits hun toestemming zodat vreemden hem niet kunnen miskbruiken.

Uitdagingen: de kinderen kunnen onderling een uitdaging aangaan waarbij het kind met de meeste stappen een virtuele beloning krijgt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: enkele klanten vinden deze smartwatch voor kinderen best wel prijzig waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Running Dynamics Pod, compatibel met toestellen uit het Garmin aanbod

 

Garmin wordt door velen als het beste merk beschouwd voor navigatietoestellen die in een voertuig, de natuur of tijdens het sporten perfect de weg zullen wijzen. Deze Garmin stappenteller kreeg in de reviews een perfecte score van 5 sterren voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Garmin Running Pod weegt slechts 14 g zodat je hem gemakkelijk aan je broekriem kunt vastmaken zonder dat je voelt dat je hem bij hebt. Bovendien zal de stappenteller alle belangrijke gegevens registreren en berekenen om vervolgens naar een compatibel toestel met de Garmin Connect Mobile app door te sturen. Hierop worden de metingen gesynchroniseerd en berekend waarna je alles overzichtelijk kunt aflezen. 

Doordat deze stappenteller een duurzame batterij heeft, moet je hem bij dagelijks gebruik van ongeveer 1 uur, maar eens per jaar vervangen. Bovendien is dit toestel bijzonder spaarzaam omdat hij zichzelf automatisch tijdens de bewegingen zal in/uitschakelen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze stappenteller kan gemakkelijk aan de broekriem of in een jaszak worden gestopt om alle stap- en/of loopbewegingen op te meten.

Compatibiliteit: hij registreert, berekent en verzendt 6 hardloopdynamiek-gegevens naar een toestel uit het Garmin gamma dat ook over de Garmin Connect Mobile app beschikt. Hij kan met de Garmin Fenix 5S / 5 / 5X, Garmin Forerunner 735XT, Garmin Forerunner 935 en de Garmin Chronos worden gebruikt.

Accu: de batterij heeft een lange levensduur en moet bij dagelijks gebruik van 1 uur, slechts eens per jaar worden vervangen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product een duur prijskaartje heeft waardoor hij heel wat minder toegankelijk is. Daarnaast heeft deze stappenteller geen display waardoor je een ander Garmin toestel nodig hebt om de gegevens te kunnen bekijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stappenteller Activity Tracker Hartslagmeter Bloeddrukmeter Smartwatch

 

Deze hippe stappenteller van J&D Supplies valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten waardoor hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Dit sporthorloge wordt aangeboden in het roze of met een zwarte kleur waardoor hij voor vrouwen en mannen kan worden aangekocht.

Bovendien heeft deze stappenteller een grote en duidelijke 2.5 D gebogen display waarop alle gegevens overzichtelijk worden weergegeven. Je kunt het scherm trouwens volledig met door jouw gekozen afbeeldingen personaliseren om er een eigen touch aan te geven. Verder beschikt hij over de allernieuwste technologieën en geavanceerde functies om al jouw sportactiviteiten en gezondheidswaardes te registreren.

Doordat je hem met je smartphone via bluetooth kunt verbinden, is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren, sms, mail en andere meldingen te bekijken. Je kunt overigens ook je telefoonboek en oproep logboek raadplegen om van alles goed op de hoogte te blijven. Deze smartwatch biedt je oneindig veel mogelijkheden in een compact formaat. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: deze stappenteller is een handige smartwatch die je onnoemelijk veel mogelijkheden biedt om je activiteiten en gezondheidswaardes te registreren.

Connectiviteit: hij werkt via bluetooth om verbinding te maken met je Android smartphone waarna je ook oproepen kunt beantwoorden, mails en berichten kunt lezen en nog enkele andere zaken kunt bekijken.

Kleur: deze smartwatch wordt aangeboden in het roze en zwart zodat zowel dames als heren hem kunnen gebruiken.

Accu: hij werkt met een duurzame batterij die met de meegeleverde kabel kan worden opgeladen.

 

Nadelen: 

Gebruiksduur: een klant maakt de opmerking dat deze smartwatch na 2 dagen al moet worden opgeladen. We vermoeden dan ook dat dit exemplaar een slechte batterij heeft en dat de leverancier dit zeker zal oplossen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stappentellers Koopgids 

 

Als je een fervente sporter bent, kunnen we je de aanbeveling geven om een degelijke stappenteller aan te kopen zodat je al je sportieve prestaties kunt bijhouden. We hebben gemerkt dat er heel wat verschillende soorten stappentellers worden aangeboden met allerlei geavanceerde technologieën om ook je gezondheidswaardes en andere metingen uit te voeren. Neem even de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Er zijn immers toestellen met diverse functies die voor jou heel belangrijk kunnen zijn.

Wat is een stappenteller

Zoals we ondertussen wel allemaal al weten, is voldoende beweging heel belangrijk om je conditie en gezondheid op peil te houden. Soms kun je denken dat je dagelijks al voldoende actief bezig bent geweest terwijl dit helemaal niet het geval is. Met een stappenteller kun je perfect nakijken hoeveel stappen je die dag hebt gezet en of je wel genoeg beweging hebt gehad. Een dergelijk toestelletje wordt geactiveerd wanneer je lichaam beweegt waarna hij zal berekenen of een beweging al dan niet als stap kan worden erkend. 

De eerste mechanische stappentellers werden op de heup gedragen om op die manier een stap te registreren. Dit bleek heel vaak niet accuraat te werken waardoor tegenwoordig de stappenteller rond de pols wordt gedragen om efficiënt de metingen te kunnen uitvoeren. Deze smartwatch of activity trackers werken volledig elektronisch en maken gebruik van verschillende sensoren om de bewegingen op te meten.

 

De verschillende soorten

Je zult er zeker niet van opkijken dat er ook bij het kiezen van een stappenteller heel wat diverse soorten worden aangeboden. Zo is er de smartwatch die tegenwoordig heel populair is omdat hij naast de geplaatste stappen ook het calorieverbruik, de hartslag en de afgelegde afstand kan opmeten. Sommige apparaatjes hebben echter nog heel veel andere functiemogelijkheden waardoor hij bijna evenwaardig is aan een smartphone. De eenvoudige stappenteller in horlogevorm geeft meestal enkel het uur weer en het aantal stappen dat je hebt gezet.

Daarnaast is er ook de stappenteller of pedometer die je gewoon in je zak kunt stoppen of aan je broekriem kunt vastmaken. Een dergelijk model kan een handig hulpmiddel zijn wanneer je hem enkel tijdens je dagelijkse wandeling of bij een ander sportactiviteit gebruikt omdat je hem niet de ganse dag moet aanhouden. Bij deze pedometers kunnen we nog het onderscheid maken tussen een apparaat dat mechanisch werkt en bijgevolg de stappen gaat registreren aan de hand van de heupbewegingen en de elektronische versie die net zoals een smartwatch functioneert.

 

Een eenvoudige of geavanceerde stappenteller en zijn functiemogelijkheden

Wanneer je voor een eenvoudige stappenteller kiest die je aan je broek kunt bevestigen of in je zak stopt, beperken de metingen zich veelal tot het aantal stappen, de afstand en het eventuele calorieverbruik. Deze stappentellers hebben de goedkoopste prijs en doen niks meer dan waarvoor je hem hebt uitgekozen.

Als je echter een geavanceerd toestel aankoopt onder de vorm van een smartwatch of activity tracker, worden de functiemogelijkheden veel uitgebreider. Naast het registreren van de stappen en de afstand bieden deze toestellen een uitgebreide keuze aan sportactiviteiten waarvan je de beweging kunt vastleggen. Sommige apparaatjes zijn waterproof waardoor je ermee kan zwemmen of zelfs tot een bepaalde diepte kunt duiken.

Daarnaast zal een dergelijk toestel eveneens de gezondheidswaardes opmeten zodat je je hartslag kunt zien, de hoeveelheid zuurstof in je bloed en nog enkele metingen die belangrijk kunnen zijn om je lichamelijke conditie te controleren. Soms kun je de smartwatch ook een connectie laten maken met je smartphone om oproepen te beantwoorden, mails te lezen en je social media te checken. Uiteraard hangt er aan een dergelijk toestel wel een stevig prijskaartje vast.

Waar je moet opletten bij de aankoop van een stappenteller

Je zou natuurlijk kunnen kiezen om een gratis stappenteller app op je smartphone te gebruiken maar deze blijken minder accuraat te zijn dan een aparte stappenteller of smartwatch. Een stappenteller zal een belangrijke verandering in je levensstijl betekenen waardoor je toch wel een nauwkeurig apparaat wilt aankopen. Hoe meer sensoren je smartwatch of activity tracker heeft, hoe accurater hij alles zal vastleggen.

Daarnaast is het niet onbelangrijk om even bij de gebruiksduur van de batterij stil te staan. Sommige toestellen hebben een gewone batterij die je na verloop van tijd zult moeten vervangen. Andere apparaten zijn voorzien van een oplaadbare batterij die op diverse manieren kan worden opgeladen. Controleer hier ook zeker de vooropgestelde gebruiksduur bij intensief gebruik zodat je hem niet dagelijks moet opladen.

Tenslotte kun je zelf bepalen over welke functiemogelijkheden je stappenteller zeker moet beschikken zodat je niet onnodig geld uitgeeft aan een toestel waarbij je de helft van de functies niet gebruikt.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe werkt een stappenteller?

Een stappenteller, sporthorloge of activity tracker wordt meestal rond de pols gedragen. Zoals je wel al hebt opgemerkt bestaan er diverse apparaten die niet alleen het aantal geplaatste stappen zal bijhouden, maar ook je bloeddruk gaat registeren en je hartslag meet. Een gewone stappenteller legt het aantal bewegingen vast die je bovenlichaam maakt. Tijdens het stappen beweeg je altijd je armen mee zodat de stappenteller ongeveer zal inschatten wat de verhouding tussen de arm- en beenbewegingen zijn om zo het aantal stappen te kunnen vaststellen.

Q2: Wat is een pedometer?

Een pedometer is eigenlijk gewoon een ander woord voor stappenteller. Het toestelletje zal door middel van een vernuftig mechanisme het aantal stappen registreren dat je hebt gezet. Daarnaast zijn er ook pedometers die over meerdere functies beschikken om bijvoorbeeld ook het aantal verbruikte calorieën bij te houden, de afgelegde afstand te registreren of de hartslag te meten. Wanneer je een gesofisticeerd toestel aankoopt kan hij vaak daarnaast je slaapritme bijhouden en/of de afstand vaststellen die je hebt gezwommen. 

 

Q3: Hoeveel kost een stappenteller en waar is hij te koop?

Je zult verschillende soorten stappentellers tegenkomen met uiteenlopende aankoopprijzen. De gewone eenvoudige stappentellers die enkel de stappen registreren kun je al vinden tussen 5 en 10 euro. Voor de uitgebreidere versies mag je rekenen op 30 à 50 euro. Er zijn daarnaast nog meer geavanceerde stappentellers of activity trackers op de markt die al gauw enkele honderden euro’s kunnen kosten. Je kunt dus volledig zelf bepalen welke soort stappenteller het best in jouw budget past.

Je kunt een stappenteller in elke sportspeciaalzaak aankopen of je kunt er eentje online bestellen. Daarnaast worden er ook diverse stappenteller apps aangeboden die je op je smartphone kunt downloaden zodat je geen apart toestelletje moet hebben.

 

Q4: Hoe werkt een stappenteller app?

Op elke smartphone kun je tegenwoordig een stappenteller app downloaden om je bewegingen bij te houden. Wanneer je een dergelijke app geïnstalleerd hebt, zul je eerst een vragenlijst moeten invullen zodat de app precies kan berekenen hoeveel stappen je hebt gezet. Omdat een vrouw over het algemeen kleinere passen zet dan een man, is de enquête nodig om het toestel de precieze staplengte te helpen bepalen en de snelheid waarmee je beweegt.

De belangrijkste bewegingsherkenning is namelijk de snelheidsmeter die een bepaalde waarde als stap zal aanzien. Wanneer jouw snelheid boven die waarde komt zal de app deze beweging als stap registreren. De stappenteller app werkt daarnaast ook met andere sensoren om deze versnellingsmeter te kunnen corrigeren zodat bepaalde bewegingen (zoals schudden met je telefoon) niet als stap worden aanzien. Hoe meer sensoren je app heeft, hoe beter de bewegingen worden vastgesteld. Het algoritme zal de bewegingen omzetten in de gemaakte stappen, de afstand en het eventuele calorieverbruik.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES