5 Beste power racks Test Van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste power-racks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste power racks (Reviews) van 2024

 

Vaak is het een heel karwei om na een lange werkdag nog snel even naar de sportschool te rennen. Wil je echter wel aan je lichaam werken en spieren onderhouden of extra trainen, dan kan dit vanaf nu ook gewoon thuis. Kies daarvoor alvast de beste power rack uit. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Neem rustig de tijd om ook de online reviews en het advies van klanten, positief of negatief, even ter harte te nemen.

 

1.  RS Sports Squatrek Squat rack Power rack 120 x 240 cm

 

Ben je op zoek naar een veelzijdig fitnesstoestel waarmee je niet alleen je armspieren en beenspieren kunt trainen maar ook aandacht kunt geven aan de spieren in je rug en borst? Kies dan voor dit unieke power rack, geleverd en aangeboden door het bekende merk RS Sports. Je kunt er tal van oefeningen mee uitvoeren zoals bankdrukken, squatten en noem maar op.

De power rack is maar liefst 120 cm breed en ongeveer 240 cm hoog. Met een gewicht van ongeveer 60 kg is deze power rack behoorlijk eenvoudig te verplaatsen. De gebruikte materialen zoals staal, zorgen ervoor dat deze power rack voldoende stevig is en belast kan worden met een totaal gewicht van 400 kg. Bovendien is het toestel verstelbaar en dat maakt dat deze power rack zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt.

Houd er wel rekening mee dat de levering van deze power rack alvast geen gewichten telt. En dat zou mogelijks als een minpuntje kunnen worden beschouwd. Anderzijds krijg je heel wat kwaliteit aangeboden en dit tegen een vriendelijk prijsje. Het lijkt hier wel om een power rack aanbieding te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Power Rack Powertec WB-PR – Yellow 24-delig

 

In tegenstelling tot het vorige product zul je dit apparaat jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope power racks moeten verwachten. De hoge prijs is mogelijks ook een verklaring voor het gebrek aan online reviews. Echter is het altijd mogelijk dat heel wat klanten het toestel reeds in huis hebben gehaald maar gewoon nog niet de tijd hebben gevonden om een reactie te plaatsen.

Beginnend of ervaren sporter; dit power rack is alvast een goede aanbeveling en biedt zelfs de mogelijkheid om op termijn uit te breiden. Zo kun jij je spieren trainen en onderhouden zonder dat je naar de sportschool hoeft te rennen. Het apparaat wordt geleverd door Powertec; een merk bekend vanwege z’n optimale kwaliteit en hoge betrouwbaarheid.

Het rek is maar liefst 125 cm breed en ongeveer 220 cm hoog, verder aangevuld met een gewicht van ruim 93 kg. Ook deze power rack is 100% vervaardigd uit duurzaam staal en kun je maximaal belasten met een gewicht van 450 kilogram. Het rek bestaat uit 24 onderdelen maar is eenvoudig en snel te monteren. Doordat het rek verstelbaar is, is het mogelijk om diverse oefeningen uit te voeren en dit zowel mannen als vrouwen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Taurus Power Rack stabiliteit en verstelbaarheid met massief frame

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke power rack maar tegelijk wel zeker zijn van een optimale kwaliteit en stevigheid? Kies dan gelijk voor dit unieke product, jou aangeboden door het populaire merk Taurus. Doordat deze power rack vervaardigd is uit duurzame massieve materialen kun je zeker zijn van heel wat stabiliteit en stevigheid. Dit maakt de power rack belastbaar tot een maximaal gewicht van 300 kg.

Het grote pluspunt is dat de power rack snel en makkelijk te verstellen is. Hierbij is het mogelijk om de steunen aan te passen van minimaal 55 cm tot maximaal 190 cm, rekening houden met een interval van 7,5 cm. Daardoor kun je tal van verschillende oefeningen uitvoeren en de power rack eventueel in combinatie met een halterbank gebruiken.

Het is mogelijk om deze power rack verder uit te breiden met extra halters en gewichten. Kortom, een veelzijdig product waarmee je je trainingen steeds kunt opvoeren. Jammer genoeg zijn er nog geen online reacties bij dit product geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om jou verder advies te verschaffen over de gebruikerservaringen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  RawFitness power rack 153 x 215 cm verstelbaar – zwart

 

Door te kiezen voor deze power rack van RawFitness kies je niet alleen voor kwaliteit maar tevens voor een heel veelzijdig product. De power rack is vervaardigd uit duurzaam massief staal en kan dan ook best wel wat verdragen. De stevige constructie is bovendien eenvoudig en snel in elkaar te plaatsen en staat garant voor een prettige trainingservaring.

Het power rack wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 161 x 153 x 215 cm en biedt een maximale draagkracht aan van maar liefst 400 kg. Het apparaat wordt geleverd inclusief een multifunctionele optrekstang en 8 verchroomde pinnen. De optrekstang is voorzien van een slipvrije coating zodanig dat een optimale grip en stabiliteit wordt gegarandeerd. De pinnen kun je gebruiken om accessoires op te plaatsen die je tijdens de trainingen regelmatig zult gebruiken.

Ook hier blijven enige reacties van klanten voorlopig uit. Het is mogelijk dat het om een vrij recent apparaat gaat dus laat je hierdoor niet meteen afschrikken. Neem de tijd om het toestel te bekijken en misschien is het toch wel nog iets voor jou.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Darwin Fitness Power Cage Set Power Rack Set

 

Met deze unieke power rack set van het populaire merk Darwin Fitness kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. De set bestaat niet alleen uit 2 lange haltersteunen maar telt verder ook nog eens 4 kortere steunen waarvan de hoogte verstelbaar blijkt te zijn. Het is de ideale set voor beginnende sporters.

De set telt ook nog eens een duurzame optrekstang die voorzien is van wel 5 verschillende grepen en zo de mogelijkheid om diverse oefeningen uit te voeren. Ideaal om rug- en borstspieren te trainen en nadien te onderhouden. Verder zullen ook je arm- en beenspieren er heel wat baat bij hebben.

De optrekstang heeft een maximale draagkracht van maar liefst 120 kg en verder is het mogelijk om het apparaat te gebruiken inclusief gewichten. Er wordt aangeraden om te werken met een halterschijven van 30 of 50 mm. Houd er wel rekening mee dat je de halterschijven en gewichten zelf nog zult moeten aankopen daar deze niet meegeleverd worden. De hoge prijs zou jammer genoeg een verklaring kunnen zijn voor het gebrek aan reviews.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Power-racks Koopgids

 

Er zijn veel goede redenen om thuis een gym in te richten. Je hoeft je niet speciaal te verplaatsen om er naartoe te gaan, je moet niet wachten tot een toestel vrijkomt en je kunt trainen wanneer jij dat wilt. De aankoop van een power-rack is dan ook een goede aanbeveling om met een home-gym te starten. Wanneer je de verschillende mogelijkheden gaat vergelijken zul je merken dat er heel wat keuze is. Kijk ook even na of er aanbiedingen zijn bij de aankoop van meerdere toestellen of misschien met gratis accessoires.

Wat is een power-rack en waarvoor wordt hij gebruikt

Een power-rack of power-cage is een toestel dat wordt gebruikt bij krachttraining. Het is eigenlijk een constructie die bestaat uit 4 losse staanders die door verbindingsbalken met elkaar worden verbonden. Vandaar de naam die verwijst naar de kooiconstructie. Het power-rack is het grootste toestel in zijn soort en kan ook het zwaarst worden belast. Hij kan bovendien worden uitgerust met alle toeters en bellen zodat je alle mogelijke krachttrainingen kunt uitvoeren. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon in zijn basisuitvoering gebruiken.

Bij krachttraining boek je de meeste vooruitgang door op een progressieve manier zware compound-oefeningen uit te voeren. Dit zijn oefeningen waarbij je bewegingen gaat maken zodat meerdere spieren gelijktijdig worden getraind. Omdat de beweging in meerdere gewrichten plaatsvindt, kunnen hierbij zware gewichten worden gehanteerd. We denken dan aan de belangrijkste oefeningen zoals de squat en de bench press. Door gebruik te maken van een power-rack kun je deze oefeningen trouwens op een volkomen veilige manier uitvoeren. 

 

De belastbaarheid, de stabiliteit en de gebruikte materialen

Belangrijke aspecten bij de aankoop van een power-rack zijn de belastbaarheid van het toestel en de stabiliteit. De maximale belasting die een power-rack aankan wordt uitgedrukt in kilogram en is bovendien een belangrijke aanwijzing voor de stevigheid ervan. De meeste power-racks zijn belastbaar tot 300 kg en er zijn professionele modellen die zelfs tot wel 1200 kg kunnen torsen. Hoe meer het toestel kan worden belast, hoe stabieler en ook hoe steviger hij is. Daarnaast bepalen een aantal factoren de stabiliteit van een power-cage en zorgen er op die manier voor dat het toestel niet kan gaat kantelen of omvallen.

Het gewicht van het toestel zal cruciaal zijn voor zijn stabiliteit. Algemeen geldt is hoe zwaarder de power-rack, hoe beter de stabiliteit zal zijn. Sommige apparaten kunnen ook met bouten in de vloer worden verankerd waardoor je zeker bent dat hij stabiel staat. Vrijwel alle toestellen zijn trouwens gemaakt uit staal omdat deze metaalsoort vrij zwaar kan worden belast. Daarnaast beschikt staal ook over de nodige elasticiteit om de drukkracht op te vangen.

 

Het formaat in verhouding van de plaatsing

Om een power-rack te plaatsen moet je over voldoende ruimte beschikken. Het is dus goed om, alvorens tot een aankoop over te gaan, eerst even de beschikbare plaats op te meten. De breedte van de meeste toestellen is vaak gelijkaardig en bedraagt tussen 1,20 en 1,30 m. Echter, de breedte die je nodig hebt is enkel afhankelijk van de afmeting van de halterstang die je gebruikt en niet van het power-rack. Wanneer je wilt gebruik maken van een olympische halterstang die 2,20 m breed is, dan moet je minimum 2,40 m breedte rekenen bij de installatie nodig.

Let er wel op dat de staanders van het toestel breder geplaatst staan dan jouw gripbreedte. Daarnaast is de diepte van de power-rack of de afstand tussen de voorste en de achterste staander van belang bij de bewegingsvrijheid die je hebt. Hoe dieper het toestel is, hoe meer ruimte je hebt om bijvoorbeeld te squatten. Tenslotte is de gangbare hoogte van het apparaat tussen 2,10 en 2,30 m. De afleghaken voor de halterstang kunnen aan de buitenkant van de staanders worden opgehangen om zo je overhead presses uit te voeren.

De uitbreidingsmogelijkheden en accessoires

De meeste toestellen beschikken over heel wat uitbreidingsmogelijkheden om het toestel op een veelzijdige manier te kunnen gebruiken. Bij sommige uitvoeringen worden een aantal accessoires standaard bijgeleverd, bij andere power-racks moet je de onderdelen apart aankopen. Veel voorkomende mogelijkheden zijn bijvoorbeeld dip bars voor de dip oefeningen en power bands. Dit zijn elastische weerstandsbanden die je nodig hebt om over de pegs of de barbell te plaatsen om de oefening zwaarder te maken. 

Daarnaast is er ook het cable station of lat pulley dat ervoor zorgt dat je halterschijven en/of stapelgewichten aan het toestel kunt bevestigen. Enkele power-racks zijn voorzien van extra staanders met pinnen om halterschijven aan te bewaren. Je kunt dit ook apart aankopen en met bouten en moeren aan je power-rack bevestigen. Een niet onbelangrijke toevoeging is de barbell hinge of de t-bar row waarmee je een barbell in een houder kunt plaatsen die voorzien is van een scharnier waarover deze kan bewegen. Op de barbell kun je schijven toevoegen om de t-bar row oefening uit te voeren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES