Kickboksen in Almere als full body workout

Laatste update: 21.05.24

 

Kickboksen: het is een vechtsport waarbij het er af en toe hard aan toe kan gaan. Sommige mensen denken daarom ook: kickboksen is niets voor mij, ik houd helemaal niet van vechten. Maar wist je dat je ook kunt kickboksen als workout met behulp van een bokszak? Geen blauwe plekken, maar een full body workout voor lichaam én geest. Woon je in Almere en ben je benieuwd hoe een les kickboksen in Almere verloopt? Lees dan snel verder!

 

Wat is kickboksen?

Kickboksen komt uit Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen gebruikt mogen worden. Je combineert de stoten uit boksen met de trappen uit karate en taekwondo. Techniek, kracht en behendigheid komen samen in deze sport. Je kunt meedoen aan wedstrijden of alleen trainingen volgen. 

 

Kickboksen in Almere: sparren

In Almere kun je op twee verschillende manieren aan kickboksen doen: met of zonder sparren. Wanneer je spart, oefen je samen met een partner de fundamentele technieken van het kickboksen, zoals verschillende soorten trappen en stoten. Het is belangrijk om respectvol met je sparringpartner om te gaan en niet met volle kracht te stoten of te trappen. Het doel is om van elkaar te leren en je vaardigheden te verbeteren. Als je liever solo traint om je fysieke conditie te verbeteren, kun je ervoor kiezen om niet te sparren tijdens je training. In dat geval focus je op de bewegingen zelf, niet zozeer om aan te vallen of te verdedigen, maar puur om je fysieke gesteldheid te verbeteren.

Zo verloopt een les kickboksen in Almere 

Tijdens een les kickboksen in Almere is er een trainer aanwezig die je continu begeleidt. Het aanleren en verbeteren van kickbokstechnieken staat centraal. De les start altijd met een warming-up om de spieren op te warmen. Daarna is het tijd om diverse trap- en stoottechnieken te oefenen en om je basishouding te perfectioneren. Ook worden er allerlei oefeningen gedaan om de spieren te versterken, je balans te verbeteren en je uithoudingsvermogen te verhogen. Zo doe je bijvoorbeeld push-ups, sit-ups en squats. 

 

De voordelen van kickboksen

Met kickboksen in Almere train je een uur lang je hele lichaam. Zowel voor mannen als voor vrouwen is het een ideale workout als je wil afvallen, aan je conditie wil werken of je algemene fitheid en spierkracht wil verbeteren. Je armen, schouders en rug worden sterker, je krijgt meer kracht in je benen, billen en core en je traint je coördinatie, evenwicht en lenigheid. Bovendien is kickboksen voor je mentale gezondheid fijn: zo is het een echte uitlaatklep, ontwikkel je concentratie en vermindert de sport stress en emotionele spanningen. Ook zorgt kickboksen voor een zelfverzekerder gevoel. Je leert hoe je jezelf moet verdedigen, waardoor je je krachtiger voelt.

Enthousiast? Doe dan eens een proefles kickboksen in Almere! Als je het spannend vindt om deze stap te zetten, kijk dan of je een bekende mee kan nemen. Zo kunnen jullie er samen een top workout van maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES